Özel Arı Okulları Genç Kız Basketbol Takımımız Yenilgisiz Ankara Şampiyonu

Genç Kız Basketbol Takımımız, uzun yıllardır sürdürdüğü başarısını bu yıl da yineleyerek yenilgisiz Ankara şampiyonu oldu.

Yıllardır okullar arası sporlarda bölgesel ve ulusal düzeyde pek çok başarıya imza atan siyah-sarılı ekibimiz, Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 14 Ocak 2020 tarihinde  gerçekleştirilen “Okullar Arası Genç Kız Basketbol Müsabakaları Finali”nde Özel Erhan Aslan Tekyıldız Genç Kız Basketbol Takımı ile karşılaştı. Grup ve final maçlarını yenilgisiz geçen ve turnuva sürecini farklı kazandığı maçlarla tamamlayan genç kızlarımız final maçında rakibini 52-47 skoruyla yenerek sayısız kupalarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye yarı finallerinde başkenti temsil edecekler

Şampiyon takımımız final maçının ilk çeyreğini 17-9 skoruyla 8 sayı geride tamamladı. 2.çeyrekte art arda gelen basketlerle oyuna ağırlığını koydu ve farkı kapatan basketbolcularımız maçın ilk yarısını 25-19 skoruyla, 6 sayı farkla önde tamamladı. 3. çeyrekte maça denge geldi ve Erhan Aslan Tekyıldız liseliler son çeyreğe 34-33 skoruyla 1 sayı farkla girdi. Genç kızlarımız son periyotta güçlü savunması ve başarılı basketleriyle öne geçti. Genç Kız Basketbol Takımımız rakibini 52-47 skoruyla yenerek yeni bir Ankara şampiyonluğuna imzasını attı. Başarılı basketbolcularımız aldıkları yenilgisiz şampiyonluğun ardından Türkiye yarı finallerinde başkenti temsil etme hakkı kazandı.

Şampiyon öğrencilerimizi kutluyor, Türkiye yarı finallerinde başarılarının devamını diliyoruz.

2020-01-17T09:33:20+03:00