TKBL Federasyon Kupası İlk Maç İlk Galibiyet

T.E.D. Ankara Kolejliler: 64 – Çankaya Üniversitesi: 78

D Grubu’nda iki Ankara ekibinin karşı karşıya geldiği mücadelede Çankaya Üniversitesi, TED Ankara Kolejliler’i 78-64’lük skorla mağlup etti.

Mücadelenin ilk periyotunda pota altına top indirerek hücum eden Çankaya Üniversitesi, ilk çeyrek sonunda 22-11’lik üstünlüğü eline aldı. Walker ve Hande ikilisinin basketleriyle skor üreten Çankaya Üniversitesi, karşısında özellikle son bölümde iyi bir oyun ortaya koyan TED Ankara Kolejliler, Yağmur Bul ile Zeynep Koral’ın sayılarıyla aradaki farkı eritti. Devreyi Çankaya Üniversitesi, 34-30 önde kapattı. Karşılaşmanın üçüncü periyotunda oyuna ağırlığını koyan Çankaya Üniversitesi, Mercedes Walker’ın boyalı alandan ürettiği sayılarla son 10 dakikalık bölüme 60-42 üstün girdi. Çankaya Üniversitesi, maçtan da 78-64 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından görüşler şu şekilde:

Yasin Akıncı (T.E.D. Ankara Kolejliler)
“Ligin kuvvetli ve iddialı takımlarından birine karşı oynadık. Skoru başa baş tutmaya çalıştık. Yabancı oyuncu eksikliğinden skorda tutunamadık. Yaklaştığımız anlar olsa da sonunu getiremedik. Rakibimizi tebrik ederim. İki takımında farklı hedefleri var. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağız.”

Zeynep Koral (T.E.D. Ankara Kolejliler)
“Hata yaptığımız anlar oldu. Rakibimiz bizden daha iyi oynayan taraftı.”

Özgür Güvenç (Çankaya Üniversitesi)
“Kadromuzda yeni oyuncular var ve adaptasyon sürecini yaşıyoruz. Bu maçta da yansıması oldu. Sezon başladığında ligi daha iyi şekilde domine edeceğiz.”

Gülşah Çelebi (Çankaya Üniversitesi)
“İlk maçımızı oynadık. Galibiyetle başladığımız için mutluyuz.”

2016-10-05T15:34:09+03:00