basketbolmusabakalari_old

1986 yılında Arı Spor Kulübü adıyla kurulan kulübümüz, 1994-1995 sezonu ile birlikte 16 yıl Bayanlar Türkiye Basketbol 1. liginde, 2010–2011 sezonu itibariyle Kadınlar Basketbol İkinci liginde mücadele etmiş ve 2018-2019 sezonunda Şampiyon olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligine yükselmiştir. Halen Süper ligde başarıyla mücadele etmektedir.

Erkek basketbol takımımız 2001–2002 sezonunda 2. ligde 2006–2011 sezonları arasında bölgesel ligde mücadele etmiş ve şuanda, alt yapılarda genç, yıldız, küçük ve minik takım olarak mücadele etmektedir.

Kulübümüzün amacı altyapıdan yukarıya milli takımlar seviyesinde oyuncular yetiştirmek ve bu oyuncularla ligde mücadele etmektir. Kuruluşumuzdan bu yana her kategoride sayısız Türkiye şampiyonlukları, ikincilikler ve üçüncülüklerle basketbolun gelişimine katkıda bulunmaktayız.

Çankaya Üniversitesi’nin kurulmasıyla adını Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü olarak değiştiren kulübümüz, Üniversitemizin desteğini ve tüm imkânlarını yanına almıştır.

Üniversitemiz tarafından başarılı sporculara “sporda başarı bursu” sağlanmakta ve üniversitenin geniş çalışma imkânları kullanılmaktadır. Bu sayede şu anda Kadınlar ikinci lig takımımızda 2 oyuncu, hem üniversitemizde burslu okumakta, hem de takımımızda oynamaktadır. Ayrıca üniversite takımlarında görev yapan 30 öğrencimize belirli oranlarda indirim yapılmaktadır.

Alt yapıda başarılı oyuncuların eğitimlerini ise Arı Okulları burslu olarak üstlenmektedir. Bu sayede yalnızca bayan basketboluna değil, erkek basketboluna da alt yapının yanı sıra profesyonel anlamda yatırımlarla destek verilmektedir. Oyuncularımızın bir kısmı da üniversitemiz kız ve erkek takımlarında oynamakta, böylece hem okul hem de kulüp işbirliği en üst düzeyde sağlanmaktadır. Masa Tenisi takımımız da şu anda Türkiye Süper Liginde yer almakta ve altyapıda Arı Koleji ile işbirliği yaparak yeni sporcular yetiştirmektedir. Satranç, jimnastik takımımız Türkiye çapında yapılan organizasyonlarda yer almakta ve şampiyon sporcular yetiştirebilmek için var gücüyle çalışmaktadır. Bu yıl voleybol takımı yeniden kurulmuş, yıldız kız, küçük kız ve minik kız takımlarımız lige katılmıştır. Türk sporunda hedeflenen amaçlara ulaşmada kulüp olarak böylelikle daha büyük ve hızlı adımlarla ilerlemekteyiz.

Çankaya Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan 2 olimpik salon, 5 küçük salon, bir halı saha, bir yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, kondisyon merkezleri ile basketbol, voleybol, yüzme, cimnastik, masa tenisi, satranç ve bilek güreşi sporlarını, usta ve iyi yetişmiş  antrenörlerimizle   en üst düzeyde gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca tüm üniversite spor faaliyetlerinde aktif rol alarak diğer tüm branşlara yardımcı olmaktayız.

Çankaya Üniversitesi Spor Merkezi çatısı altında bulunan spor okullarımız 6–14 yaş arası çocukları kapsamakta ve okulumuzdan yetiştirdiğimiz öğrencileri kulüp takımlarımıza yönelterek tesislerimizi ve imkânlarımızı tüm Ankara’nın hizmetine sunmaktayız.

Çankaya Üniversitesi Spor Kulübünün altyapı, kolej ve üniversite olmak üzere 348 ’ün üzerinde lisanslı sporcusu, 41 burslu öğrenci sporcusu ve 20 çalışanı bulunmaktadır.

FAALİYETLERİMİZ

1. Basketbol (Kadın-Erkek)